Login
Zet de nieuwe data vast in je agenda
Je kan je binnenkort weer inschrijven

Kampstaf

Hieronder vind je per functie een korte omschrijving van de taken. Heb je interesse? Mail even met onze stafferswerver. Heb je je opgegeven als staffer? Houdt er dan rekening mee dat voor de kampen een stafdag gehouden wordt om de staffers voor te bereiden op de kampen en waar je ook je overige stafleden kan ontmoeten. De datum voor de stafdag wordt zodra hij bekend is bekend gemaakt op onze website.

Het is mogelijk om een combinatie te maken van twee van de onderste drie taken (penningmeester, corveeleider of kok). Er is wel een duidelijke scheiding tussen deze taken, daarom staat hier een aparte omschrijving.

Kampleider

Ben je al een aantal keer mee geweest met Ichthus Zeilkampen, en wil je nu zelf wel eens meehelpen met de organisatie? Houd je van delegeren? Vind je het leuk om overzicht te houden over het kampgebeuren? Misschien is kampleider zijn dan wel iets voor jou.

Als je het kamp van te voren goed voorbereidt, is het gedurende de week een taak die erg leuk is. Samen met je medestaffers denk je van te voren een dag na over het programma voor jullie week. Dit is vaak al een hele gezellige dag. Er zijn diverse conceptprogramma's voor je gemaakt en als staf kies je er een uit die je het meest aanspreekt. Daarnaast ben jij degene die tijdens het kamp het dagelijkse stafoverleg plant en voorbereidt. Daarnaast houd je je bezig met de eenheid binnen de staf, hoewel dit bijna nooit een probleem is. Op het kamp heb je extra aandacht en zorg voor de deelnemers en staffers. Je ziet het als een uitdaging om in te springen als er op het kamp of in de staf iets fout dreigt te lopen. Daarom zorg je ervoor dat je op de hoogte bent van wat er speelt. Als kampleider heb je het gedurende de week vooral 's ochtends wat drukker omdat dan de stafvergadering plaatsvindt. Gedurende de dag is de taak niet zwaar. Het geeft altijd veel voldoening aan het eind van de week: je hebt meegewerkt aan een onvergetelijke week!

Admiraal

Draai jij je hand niet om voor windkracht 7? Weet jij ten allen tijde waar de wind vandaan komt? En staat veiligheid bij jou voorop? Zo ja, dan ben je waarschijnlijk een echte zeiler. Wij hebben een goede zeiler nodig die admiraal wil zijn!

Als admiraal ben je tenminste een keer schipper geweest bij de Ichthus Zeilkampen. Je bent verantwoordelijk voor het specifieke zeilgebeuren. Elke dag vraag je informatie op over het weer. Je bespreekt met de kampleider en de schippers waarheen je gaat varen en hoe de planning hierbij is. Je onderhoudt de contacten met de verhuurder van de boten. Ook leid je het schippersoverleg. Afhankelijk van de grootte van het kamp zullen er ongeveer 6 schippers zijn, waar jij er zelf één van bent. Die schippers zijn verantwoordelijk voor een boot, jij voor de hele "vloot". Samen met jou, als admiraal, zullen er zeilinstructies voor het kamp verzorgd worden.

Penningmeester

Ben je in het dagelijks leven al veel met geldzaken bezig? Of vind je het leuk om de centen tijdens het kamp in de gaten te houden?

Dan is aan jou de schone taak om tijdens het kamp de penningen te beheersen. Van de CKS ontvang je het geld dat bestemd is voor kampuitgaven: boodschappen voor het eten, onkostenvergoeding voor de spreker, cadeautje voor de jarige, reiskosten voor de kampauto en kleinere noodzakelijke uitgaven. Wat over is, kan voor de reünie gebruikt worden. Aan het begin maak je als penningmeester samen met de kok een begroting met betrekking tot de eetkosten, omdat dit het leeuwendeel uitmaakt. Daarnaast kunnen alle staffers declaratiebonnen bij jou inleveren. Na het kamp maak je een overzicht van de uitgaven voor de CKS.

Hoofdkringleider

Wat vind je ervan om mensen te stimuleren om God te zoeken of Hem (beter) te leren kennen? Om samen met kringleiders extra voor de deelnemers en het kampgebeuren te bidden? Loop je er al warm voor?

Als hoofdkringleider coördineer je het geestelijke gedeelte van het kamp. Je leidt het thema van de bijbelstudie in goede banen. Hier sta je niet alleen voor. De Themacommissie van de CKS heeft de bijbelstudies, het alternatieve programma en tips over het leiden van kringleiderbijeenkomsten e.d. al klaar liggen. Enkele weken voor jouw kamp begint ga je op zoek naar kringleiders. Samen met de kringleiders en een lid van de Themacommissie bereid je je geestelijk en praktisch voor op het thema, (het leiden van) de bijbelstudies en een alternatief programma door een middag en/of avond bij elkaar te komen. Tijdens het kamp leid je de kringleidersbijeenkomsten en leid of coördineer je het 'geestelijke' programma. Daarnaast neem je contact op met de spreker van jouw week. Als back-up zijn er kampouders die pastorale steun geven aan deelnemers en staffers. Het is verstandig om zelf geen kring te leiden, waardoor je meer tijd en rust hebt om alles goed te blijven overzien, want het is een pittige taak - die zeker voldoening geeft.

Kok

Lijkt het je leuk om lekkere recepten uit te kiezen? Zie je het zitten om het kookgebeuren in goede banen te leiden?

Van de CKS krijg je een handleiding waarin recepten staan, die je kan laten koken tijdens het kamp. Uiteraard kan je je eigen creativiteit ook inzetten. Elke dag wordt er een kring ingeschakeld om eten te koken. Als kok zorg je ervoor dat er een duidelijk uitgetypt recept aanwezig is. Daarnaast kan je de kring van tevoren de nodige instructies geven. Op grond van deze twee voorwaarden is het niet nodig om tijdens de bereiding van de maaltijd aanwezig te zijn. Daarnaast doe je (eventueel samen met de penningmeester) boodschappen voor jouw kampweek.

Corveeleider

Lekker praktisch ingesteld? Vind je het leuk om te delegeren, te stimuleren en te motiveren?

Bij deze taak schakel je mensen in en coördineer je het corveegebeuren. Dit houdt concreet in: corveelijsten maken, huishoudelijke taken coördineren, zoals schoonmaken, thee/koffie, tafeldekken/ -afruimen. Je schakelt de deelnemers in om een nette omgeving te behouden. Dit is van groot belang om een ontspannen, gezellig kamp te hebben. Aan het eind van het kamp zorg je ervoor dat de accommodatie netjes en ordelijk achter gelaten wordt voor de nieuwe gebruikers.