Login

Over

Ichthus Zeilkampen organiseert in de zomerweken zeilkampen voor studenten en ex-studenten in de leeftijd van circa 18 tot 30 jaar. Ichthus is een afkorting en staat voor Jezus Christus Zoon van God Verlosser. En zoals de naam van de stichting al aangeeft staan twee thema’s centraal in de zomerweken, het geloof in Jezus Christhus en zeilen. Op de kampen kun je kennis maken met het christelijk geloof of, als je al een alpha en/of beta cursus gevolgd hebt, je geloof verdiepen en je relatie het God versterken. Natuurlijk staan de kampen ook open voor mensen die Jezus al langer kennen als hun Heer. Een zomerkamp is een ontspannen manier om kennis te maken met christenen of medechristenen en nieuwe vriendschappen te vormen. De kampen tellen meestal vier Bijbelstudies waarbij je met een kleine groep een bepaald onderwerp of Bijbelgedeelte bespreekt. Naast die vier momenten wordt er ook muziek gemaakt en gezongen, dus mocht je een instrument spelen, neem deze gerust mee!

Verder wordt er (als het weer het toelaat) gezeild met polyvalken op de Friese meren in de vorm van dagtochtjes. We varen onder leiding van enthousiaste schippers. Zij zorgen er elke dag voor dat je weer veilig thuis komt en ze brengen je graag hun enthousiasme en de fijne kneepjes van het zeilen bij. Zeilervaring is dus niet noodzakelijk, maar als je al wel enige ervaring hebt, laat dit dan van tevoren even weten. Midden in de week is er de lange zeildag… Die dag vaar je verder dan alle andere dagen en kom je pas terug als de zon al lang onder is. Een bijzondere ervaring!

Schippers worden voor een groot gedeelte door Ichthus Zeilkampen zelf opgeleid door middel van instructieweekenden en instructiedagen. Tijdens deze weekenden en dagen wordt er een grote nadruk gelegd op het verhogen van het zeilniveau van de deelnemers.

Als laatste is er nog de Admirals Cup, een gezellig weekend zeilen in de vorm van een wedstrijd. De ideale kans om je zeilkunsten in de praktijk te brengen. Stel een team samen, met minimaal één ervaren zeiler, en je mag meedoen.