Lees alles over de ervaringen van Maaike en Ruben

“Machtig mooie momenten”


“Overdag lekker zeilen, wat zwemmen, liedjes zingen en luisteren, goede gesprekken voeren, strijden om Japie de matroos (onze felbegeerde mascotte, dus een grote eer) en iets minder hard strijden om de blunderkip, maar toch vaak genomineerd worden.

Tijdens het kringen of stille tijd de diepte in en letterlijk even stilgezet worden. Toch zijn de machtig mooie momenten die deze week voor mij zo ultiem fijn hebben gemaakt, vooral het potje valse motten, wat ik als niet-zo-ervaren-valsspeler kansloos verloor, de eindeloos prachtige zonsondergangen, met extra nadruk op die ene waar we letterlijk na een spontane duik naartoe zijn gezwommen, de veel te knuffelbare hond, ik noem haar nog steeds Bella, maar misschien is het wel een hij, de stoere verhalen over de reddingsacties van de boten in de storm, waarvan ik ze maar moet geloven omdat ik zelf niet zo’n held ben. Dan was er natuurlijk ook het hardgaan over het Heegermeer, iets met wind en een zeilboot… Na deze eerste kennismaking met Ichthus Zeilkampen is het voor mij geen vraag meer of ik vaker mee zal gaan. Volgend jaar ben ik weer van de partij!.”

Maaike

“Afgelopen zomer heb ik alweer voor de vierde keer gezeild met Ichthus Zeilkampen. Een week lang hebben we vanuit onze basis, de kampeerboerderij van boer Ykema, de Friese wateren bevaren. De kampeerboerderij ligt direct aan het water en vanaf de steiger kun je hier misschien wel de mooiste zonsondergangen van Nederland zien.

Bijna elke dag zeilden we naar een ander dorpje in de buurt zoals Oudega, Heeg of Gaastmeer en zo hebben we dus heel wat zeil-kilometers gemaakt.
De zomerweek van Ichthus vind ik een gave plek waar ik tot rust kom, waar ik op een relaxte manier beter leer zeilen en ook nieuwe mensen uit heel Nederland leer kennen. Zeilen kan zowel erg ontspannend als inspannend zijn. Als er geen of weinig wind staat is het erg relaxt en is het de kunst elk zuchtje wind zo efficiënt mogelijk in de zeilen te benutten. Als het goed waait daarentegen, is het zeilen vol actie en koers je al boegwater happend en stormrondjes draaiend door de golven heen. Geen dag is dus hetzelfde en dat maakt het voor mij extra leuk. Ik ga zeker nog vaker zeilen en kan het iedereen die het een keer wil proberen erg aanraden.”

Ruben

Categorieën: Ervaringen