Ik heb geen/beperkte zeilervaring, kan ik mee op een activiteit?

Jazeker! Er gaan altijd voldoende schippers met zeilervaring mee. Op al onze activiteiten is er de mogelijkheid om (beter) te leren zeilen.

Hoe oud moet ik zijn om mee te mogen?

We richten ons op studenten, dus dit betekent dat deelnemers en schippers tussen de 18-35 jaar oud zijn. Ben je iets jonger of ouder en wil je graag mee, laat het dan vooral weten, in overleg is vaak veel mogelijk.

Kan ik een zeildiploma halen bij jullie activiteiten?

Nee, je kunt geen CWO-diploma halen bij ons. We houden tijdens de instructieweekenden/dagen wel ongeveer dezelfde normen aan.

Hoeveel deelnemers gaan er mee bij een activiteit?

Dit varieert per activiteit. Tijdens de instructieweekenden zijn er meestal 30-40 deelnemers, bij de zomerweken gemiddeld 15-20 deelnemers.

Gaan de zeilactiviteiten door in coronatijd?

Dit hangt af van de maatregelen die op dat moment gelden. We houden dit nauw in de gaten.

Mochten we vanwege de geldende coronamaatregelen genoodzaakt zijn een activiteit te annuleren, dan krijgen de deelnemers die zich hebben opgegeven hun geld terug.

Hoe is de slaapgelegenheid geregeld?

Tijdens de meeste activiteiten slapen we op een kampeerboerderij in slaapzalen (stapelbedden). Tijdens de zwerftocht wordt er op de boot geslapen. Mannen en vrouwen slapen apart.

Zijn jullie zeilkampen enkel toegankelijk voor leden van de studentenvereniging Ichthus?

Nee, hoewel onze naam dit niet doet vermoeden, staat Ichthus Zeilkampen los van studentenvereniging Ichthus. Iedere student is van harte welkom bij ons. Veel van onze deelnemers en schippers zijn (oud-)lid van diverse studentenverenigingen uit het hele land.

Moet je christelijk zijn om mee te gaan met een activiteit?

Nee, dit is niet noodzakelijk, er gaan regelmatig niet-christenen mee met Ichthus Zeilkampen. Bijbelstudie, gebed, zingen en een kerkbezoek zijn wel een onderdeel van onze zeilactiviteiten. We zijn een interkerkelijke stichting en richten ons dus niet op een bepaalde christelijke stroming.

Zijn instructieweekenden en dagen alleen bedoeld voor potentiële schippers?

Nee, ook als onervaren zeiler kun je mee bij deze activiteiten. Je wordt ingedeeld op een boot met deelnemers die hetzelfde niveau hebben en leert van een ervaren schipper beter zeilen.

De schippersdag is wel alleen bedoeld voor (potentiële) schippers.

Can internationals join the activities?

Yes, that’s possible. Please contact us for more information in English!

Heb jij een andere vraag? Neem dan contact op via voorzitter@ichthuszeilkampen.nl