Login
De inschrijvingen zijn geopend!

Admiral’s Cup

De Wedstrijd

De Admiral’s Cup is een wedstrijd die wordt gezeild op zaterdag en zondag. Op zaterdag vaar je een grote tocht langs allerlei dorpjes en plaatsjes. Welke dat zijn bepaal je zelf. Voor elk dorp dat je aandoet zijn punten te verdienen. Deze punten zijn elk een kwartier in tijd waard die van je totale vaartijd afgetrokken worden. Tactiek en kennis van het vaarwater is hierbij dan ook van groot belang, zodat je zoveel mogelijk punten in zo min mogelijk tijd kunt verzamelen. Uiteraard is er een minimum vaartijd ingesteld, zodat je het niet wint met een tochtje naar Workum en terug!

Tijdens deze tocht mag er van allerlei extra hulpmiddelen gebruik gemaakt worden. Van uitbreidingen op je tuig, zoals een spinnaker, tot complete roeibanken aan toe. Uiteraard mag er geen gebruik gemaakt worden van opgeslagen energie en hulp van buitenaf.

Op zondag wordt er een Olympische driehoeksbaan gevaren. Ook hier zijn weer punten mee te verdienen!

Het team met de laagste vaartijd wint hem, De ADMIRAL’S CUP! En natuurlijk de eeuwige roem met een plekje op het Admirals Cup bord!

De rode lantaarn

Soms zit gewoon alles je tegen. Hoe hard je ook je best doet, een goede tijd zit er niet in. Je hebt bijvoorbeeld averij, je kiest ervoor door de Luts te gaan, je komt net na middernacht binnen enzovoort. Voor dit team, dat ondanks het harde werken een onevenredig lage plaats in het eindklassement bereikt is er De Rode Lantaarn. De aanmoedigingsprijs om volgend jaar weer mee terug te komen en wraak te nemen op alles wat tegen zat.

De originaliteitprijs

Voor het team dat hard zijn best heeft gedaan er wat moois van te maken. Het team dat zich heeft uitgesloofd om het thema zichtbaar te maken of het team dat de meest originele uitbreiding van zijn boot heeft.

Oude tijden herleven

Na jaren in de vergetelheid te zijn geraakt is hij weer terug: het eitje. Maak een sliplanding op een tegen de steiger bevestigd eitje. Weet jij precies het eitje te tikken, dan is dat 5 punten waard. Raak je het eitje iets harder, maar niet de steiger, dan is dat 2 punten waard. Uiteraard krijg je voor het missen van het eitje of klutsen daarvan geen punten. Voor een ervaren schipper is dit natuurlijk een eitje.

Data Admiral’s cup

11 t/m 13 oktober 2019

Prijzen

Let op: Bij afmelding worden er annuleringskosten in rekening gebracht. Voor weekenden is er geen gereduceerd bedrag mogelijk bij het missen van een dag. Bij een zomerweek is dit wel mogelijk als je meerdere dagen niet kunt.