De Wedstrijd

De Admiral’s Cup is een ludieke en vooral gezellige zeilwedstrijd. Met meerdere teams probeer je de felbegeerde Admirals Cup of de Rode Lantaarn te bemachtigen. Op zaterdag vaar je een grote tocht langs allerlei Friese dorpjes en plaatsjes. De route bepaal je met de rest van je bemanning. Voor elk dorp dat je aandoet zijn punten te verdienen. Maar er zijn ook punten te verliezen voor de tijd die je onderweg bent. Er komt hier dus een hoop tactiek bij kijken.  

Gedurende de dag ben je bezig met diverse opdrachten. Het bewijs dat je een plaats/brug hebt aangedaan? Een foto met je hele bemanning op een kenmerkende plek of met een bepaalde souvenir. Een mooie outfit of bootuitrusting kan natuurlijk ook extra punten opleveren. Vals spelen (het gebruik van een motor of van hulp van buitenaf) wordt natuurlijk zwaar bestraft, want het is ten slotte een zeilwedstijd.

Zondagochtend wordt de strijd even stop gezet, en ga je met elkaar naar de kerk. Maar in de middag zullen er opnieuw opdrachten vervuld moeten worden om de laatste punten mee te verdienen.

Het team dat na het weekend de meeste punten heeft, wint De ADMIRAL’S CUP!

Zeilervaring is absoluut niet vereist om mee te kunnen doen. Je kunt je aanmelden met een team, maar wij kunnen ook een team voor je vinden.

Kosten: €110
Datum: 11-13 oktober 2024