Login

Instructieweekend

De instructieweekenden zijn in het leven geroepen om toekomstige schippers en admiraals op te leiden, en om de techniek van huidige schippers en admiraals te verbeteren. Sinds 2000 is de opleiding van schippers en admiraals in handen van de Opleidingscommissie. Het doel van deze commissie is om de zeilvaardigheid binnen de Ichthus Zeilkampen op een nog hoger niveau te brengen en te houden. Er wordt in 4 verschillende niveaus gewerkt.

Er wordt gezeild onder leiding van goed getrainde instructeurs, die je zowel de beginselen van het zeilen als de fijne kneepjes van het vak bij kunnen brengen. Je krijgt een aantal theorieworkshops en is er heel veel tijd om te oefenen.

Omdat de instructieweekenden in eerste instantie bedoeld zijn om schippers voor de zomerkampen op te leiden, behoudt de opleidingscommissie zich het recht voor om mensen die meegaan met een zomerkamp voorrang te geven boven mensen die alleen met instructieweekenden meegaan.

De opleidingscommissie behoudt zich het tevens recht voor om, in het belang van de zomerkampen, voorrang te geven aan deelnemers voor het instructieweekend die mogelijk komende zomer schipper kunnen worden.

Je slaapt op slaapzalen op de groepsaccommodatie van de Familie Ykema. Bekijk hun website voor een korte indruk. https://www.campingykema.nl/

Data 2019:

Instructieweekend 1: 12 t/m 14 april 2019

Instructieweekend 2: 20 t/m 22 september 2019

Als je geïnteresseerd bent om schipper te worden op één of meer zeilkampen, kun je contact opnemen met de waterleiding. water@ichthuszeilkampen.nl

Let op: Bij afmelding worden er annuleringskosten in rekening gebracht. Voor weekenden is er geen gereduceerd bedrag mogelijk bij het missen van een dag. Bij een zomerweek is dit wel mogelijk als je meerdere dagen niet kunt.