De instructieweekenden zijn in het leven geroepen om toekomstige schippers en admiraals op te leiden, en om de techniek van huidige schippers en admiraals te verbeteren. Sinds 2000 is de opleiding van schippers en admiraals in handen van de Opleidingscommissie. Het doel van deze commissie is om de zeilvaardigheid binnen de Ichthus Zeilkampen op een nog hoger niveau te brengen en te houden. Er wordt op 4 verschillende niveaus gewerkt.

  • Niveau 1: Je beheerst de basisbeginselen van het zeilen onder gunstige omstandigheden (rustig vaarwater en matige wind).
  • Niveau 2: Je kunt zelfstandig varen onder niet te moeilijke omstandigheden (overdag op rustig vaarwater tot windkracht 4).
  • Niveau 3: Je bent een gevorderde zeiler en kan veilig varen met een groep onervaren bemanningsleden aan boord.
  • Niveau 4: Je bent in staat de verantwoordelijkheid voor schip en bemanning te dragen tot ongeveer windkracht 6.

Er wordt gezeild onder leiding van goed getrainde instructeurs, die je zowel de beginselen van het zeilen als de fijne kneepjes van het vak bij kunnen brengen. Je krijgt een aantal theorieworkshops en is er heel veel tijd om te oefenen op het water. Je kunt geen zeildiploma (CWO) bij ons behalen.

Het instructieweekend begint op vrijdag aan het eind van de middag. ’s Avonds is de eerste theorieworkshop. Zondag na het avondeten is het programma afgelopen.

Je slaapt op slaapzalen op de groepsaccommodatie van de Familie Ykema in Sandfirden. Bekijk hun website voor een korte indruk.

Als je nog andere vragen hebt over het instructieweekend kun je contact opnemen met de opleidingscommissie via: water@ichthuszeilkampen.nl

Instructieweekend 1 | 12-14 april 2024
Instructieweekend 2 | 20-22 september 2024

Deelnemer: €110
Instructeur: €75